تارت الكيوى بالصور و الخطوات
4 ل 5 حبات كيوى
باكو جيلى او جيلاتين ( انا استخدمت جيلى اناناس)
كريم شانتييه ( كوب)
كسترد(بودينج) 2 كوب
100 جرام زبدة (نص كوب)
1.5 كوب دقيق
نص كوب سكر ناعم
2 صفار بيضة و فانيليا
بتحطي الزبدة اللينة و تضربيها كويس وبعد كدة السكر البودره
[color][font]
هنا بعد ما ضربنا الزبدة و السكر كويس هتحطي صفار البيضتين و رشة الفانيليا
[/font][/color][color][font]
و حنا الدقيق حنحطه على مراحل و اول ما تبدأ العجينة تتماسك تلمي العجينة بايديك كويس و تتأكدى ان الدقيق اتجانس مع العجينة
[/font][/color][color][font]
هنا المضرب على اقل درجة و دقيقتين و وقفي المضرب و جمعي العجينة
[/font][/color][color][font]
بتفردي العجينة بايديك في صانية التارت و تدخليها التلاجة ترتاح نص ساعة و خرميها بالشوكة و اهم حتة الجوانب
[/font][/color]
[color][font]
هتدخليها الفرن لمدة تلت ساعة تقريبا او اول ما الاطراف تبدأ تتحمر
[/font][/color][color][font]
و اول ما تبرد تجيبي الكريم باتسيير و تحطيه عليه و تساويه كويس و تبدأي ترصي الكيوي
[/font][/color]
[color][font]
هتكونى محضرة الجيلى (المركز)بنص مقداره طبعا مايكونش سخن
[/font][/color][color][font]
و توزعيه كويس على الكيوى و دخللى التارت التلاجة من اربع لخمس ساعات قبل التقديم
[/font][/color]
[color][font]
الكريم باتسيير ممكن تعمليه باضافة البودنج للكريم شانتيه و الاتنين يكونوا من التلاجة فا هتعملي الكسترد الجاهز بوضع 2 كوب لبن و م سكر كبيرة و تذوبي الكسترد في ربع كوب ماء او لبن و اول ما اللبن يغلى هتحطي الكسترد مع التقليب حتى يتماسك و يثقل قوامه
[/font][/color][color][font]
و هنا الكريم شانتيه
[/font][/color][color][font]
هنا بعد ما الكسترد بدأ يسقع في التلاجة هو و الكريم شانتيه بتحطيهم على بعض مع التقليب ببطء
[/font][/color][color][font]
هنا اتكون الكريم باتسيير
[/font][/color]