ارز باللبن (الحليب ) و الكريمة بالصور و الخطوات
3كوب حليب
كوب كريمة خفق
ربع كوب ارز
ربع الى نصف كوب سكر حسب الذوق
ملعقة كبيرة نشا
رشة بسيطة جداا مستكة مطحونة
[color][font]
فى حلة على نار متوسطة نضع الارز و السكر + 2 كوب حليب
[/font][/color][color][font]
و نضيف الكريمة
[/font][/color][color][font]
و نقلب لحد ما يغلى الحليب و اول ما يغلى نطفى النار و نتركة ساعة و نص
الخطوة دى اساسية عشان الرز يطرى و يتشرب من طعم الحليب و الكريمة
[/font][/color][color][font]
هنا شكل الارز بعد مرور ساعة و نصف هنولع علية النار تانى و تكون هادئة
[/font][/color][color][font]
نذوب ملعقة النشا فى كوب الحليب المتبقى
[/font][/color][color][font]
و نضيفة و و نضيف المستكة ونقلب لحد ما يستوى الرز و نوصل للقوام المطلوب وهو انة يكون خفيف بس متماسك زى البشاميل كدا
[/font][/color][color][font]
نضع الارز بحليب فى اطباق التقديم
فى الخطوة دى اللى حابب يضيف ايس كريم فانيلا بس لما يبرد الارز بحليب الاول
[/font][/color][color][font]
نزينة بالزبيب و جوز الهند و ممكن كمان مكسرات
[/font][/color]