لازانيا بالجمبرى بالصور و الخطوات
[color][font]
المقادير:
2 م زيت زيتون
بصلة متوسطة
فصين توم كبار
م صلصة
ثمرة فلفل اخضر كبيرة
ملح... شطة... نص ليمونة صغيرة
كيس لازانيا
م سمن لدهن القالب
[/font][/color][color][font][font]
الطريقة:
هتشوحى البصلة و التوم فى الزيت
ثم ضيفى الفلفل و الجمبرى و م الصلصة
[/font][/font][/color][color][font][font]
هتسيبي الجمبرى ينزل مايته تماما و يشربها تانى
ضعى ملحك و شطة و بابريكا (اختيارى) وعصير نص الليمونة الصغيرة
و كدة يبقى الحشو جاهز
/
[/font][/font][/color]
[color][font][font]
اسلقى اللازانيا (حتى لو النوع اللى مش بيتسلق علشان احنا هنشتغل من غير بشامل )...........
طبعا الماء بيكون فيه م ملح و 2 م زيت
هتبداى تدهنى القالب ب السمن..
و ترصى الازانيا ...ثم الحشو ....ثم الموتزاريلا...
ثم الازانيا ...ثم الحشو ....ثم الموتزاريللا.... هكذا
[/font][/font][/color]
[color][font][font]
...نصيحة:
قبل ما تشتغلى شوفى انت هتسخدمى اى قالب و حطى الازانيا فيها و احسبى هتستخدمى كام واحدة ...و اسلقى العدد اللى انتى هتستخدميييه.............
نصيحة اخرى ....
اللازانيا المسلوقة ..
يا اما تسلقيها قبل ما تشتغلى مباشرا و تخدى المكرونة من الماية على القالب ...
او لو سلقتيها بدرى يبقى انقليها فى ماية و تلج علشان متلزقش فى بعض
[/font][/font][/color][color][font][font]
دخليها الفرن تقريبا نص ساعة او ساعى الا ربع ............ او لما وشها يحمر ..طبعا الكل حسب فرنه
[/font][/font][/color][color][font][font]
تقدم بعد ما تهدى مينفعش تقديمها اول ما تطلع من الفرن
[/font][/font][/color]