طريقه عمل الممبار بالصور و الخطوات
[color][font]
نصف كيلو ممبار متنضف بالملح والخل كويس اوي ومقطع حسب الحجم المرغوب فيه
حوالي 3 اكواب ارز
زيت ذرة
عصير طماطم فريش
بصله كبيرة او اتنين مقطعين صغير
توابل "ملح-فلفل اسود-كمون" عايزة تزودي توابل تانية زي الكزبرة الناشفه او مطحون الحبهان وورق اللورا مفيش مشكلة
[/font][/color][color][font][font]
هنا الارز غسلته كويس وصفيته
[/font][/font][/color][color][font][font]
هحط عليه كمية الزيت والبصل
[/font][/font][/color][color][font][font]
واضيف التوابل
[/font][/font][/color][color][font][font]
واقلبها كويس بحيث الارز يتشبع بنكهة التوابل ودي اهم حاجة
[/font][/font][/color][color][font][font]
وبعددين اضيف عصير الطماطم للي وانا بضربا في الخلاطمااضيفش لها اي ماء عشان تبقي تقيلة بالشكل ده
[/font][/font][/color][color][font][font]
واضيف الخضرة"كزبرةخضراء-بقدونس -شبت"واقلب وهنا بقيت الخلطةجاهزة
[/font][/font][/color][color][font][font]
وهنا الممبار اتغسل وجاهز ع الحشو
[/font][/font][/color][color][font][font]
هنا بعد ما حشيت جزء من المقدار ...خلي بالك وانتي بتحشيه متملهوش ارز يدوب حاجة خفيفة عشان الارز بينفش بعد كده
...وبعد ما تكملي حشو تسلقيه في الماية وتحطي عليها ورق لورا وحبهان وفلفل اسودوالملح...لحد ما تلاقيه استوي
[/font][/font][/color][color][font][font]
بعدين تطلعيه وتحمريه في السمنة او الزيت لحد ما يحمر او يبقي لونة دهبي..وبالهنا والشفا
[/font][/font][/color]