طريقة عمل الكنافة بالقشطة بالصور
بسم الله الرحمن الرحيم السلام عليكم ورحمة الله وبركاته بصراحة الموضوع دا مش انا الى عاملاه دا اختى الى عملاه وانا جبتهلكم طبعا حصريا ومش على اى مكان تانى فى الشبكة كلها وهو طريقة عمل الكنافة بالقشطة بالتفاصيل المملة جدا طريقة عمل الكنافة بالقشطة هنقسم المقادير لتلات مجموعات [size][color][font]***** الاولى ((((الكنافةوتجهيزها ))))ودا عبارة عن ........ ((حوالى 750 جرام كنافة...حوالى 200 او 250 ماده دهنية زبدة او سمن وممكن خليط من الاتنين مع بعض.. الثانية مقادير القشطة وتعرف بالقشطة الكاذبة عبارة عن (2 ملاعق كبار نشا ذرة ... ملعقة سكر كبيرة....علبة قشطة 200 جرام الصغيرة اى نوع وممكن طبعا قشطة بلدى. ***الشربات أو الشيرة او القطر كل واحد حسب اللهجة عبارة عن (2 كوب سكر.. 1.5 كوب ماء) &&&&طريقة العمل&&& **طبعا الشربات نجهزه من بدرى عشان يبرد (ندوب السكر فى الماء ونضعه على نار عالية حتى الغليان بعد كدا نوطى عليه لحدما يتكثف ويبقى المقدار كله حوالى 2 كوب شربات ولما ننزله من على النار نضع حوالى تلات او اربع قطرات ليمون لمنع تسكير الشربات ...او ممكن ودا الافضل 3 ملاعق كبار عسل نحل بيمنع تسكير الشربات مهما قعد..او 3 ملاعق كبار عسل جلوكوز. ** نحضر خليط القشطة ندوب النشا والسكر فى كوب اللبن الكبير ونرفعهم على النار حتى يتم التكثيف ونحصل على قوام يشبه قوام المهلبية ننزله من على النار ونسيبه يبرد بعد كدا نضيفله علبة القشطة **نيجى بقى للكنافة وتجهيزها طبعا احنا بنشترى الكنافة طازة يفضل فى الوصفات اللى الكنافة فيها مش بتكون ملفوفة وبنحتاج نقطعها ان الكنافة تبات يوم او اتنين فى الفريزر ولما نخرجها نفركها بتتقطع اسهل واسرع واحنا يادوب بنعيد عليها عشان ننعمها زى كدا ما هنشوف فى الصور الفرق فى الكنافة فى الطول لان مهم جدا تكون ناعمة.. *** ندوب مقدار المادة الدهنية وننزله على مقدار الكنافة ونفركها جيدا باليد كما فى الصورة حتى تتجانس المادة الدهنية مع كامل الكنافة ويفضل استعمال الجوانتى البلاستيك.. نحضر صينية مقاس 30 سم وندهنها بمادة دهنية..ونضع فيها طبقة من الكنافة بسمك حوالى نصف سم او اسمك قليلا وندكها جيدا باليد فى الصنية كما فى الصور [/font][/color][/size] ندخلها الفرن تحت الشواية حتى يتم تحمير هذا الجزء كما فى الصورة [size][color][font]بعد اخراجها من الفرن نقوم بوضع طبقة القشطة عليها مع مراعاة ابعادها عن الاطراف حتى لا تأخذ لونا غامق كما بالصور نقوم بفرد النصف الاخر من الكنافة فوق طبقة القشطة وتتم تسويتها بدون الضغط حتى لا تخرج القشطة للجوانب [/font][/color][/size] يتم ادخالها الفرن على الرف الاسفل على اقل درجة حرارة حتى نلاحظ ان الاطراف بدأ يظهرعليها اللون الذهبى كما بالصورة عندها يتم ادخالها تحت الشواية على نار هادية حتى تأخذ اللون الذهبى المميزللكنافة ..ومباشرة وهى ساخنة نسقيها بالشربات الباااااارد ......نتركهالتتشرب الشربات وتبرد ثم يتم تقطيعها ...ملحوظة ان تم تقطيعها وهى ساخنة لن نحصل ابدا على قطع متماسكة ولذلك يفضل تركها حتى تبرد وبالهنا |
بس ياريت تنجح معاي
ريم الفلا سعوديالإثنين 19 مايو 2014, 7:05 pm