مكرونة بشاميل بطريقت شاهي بكل التكات والتفاصيل المفصلة
[color][font]
هنبدأ اول حاجة بالعصاج
بصلة كبيرة مبشروة خشن
[/font][/color][color][font][font]
نشوح البصل فى ملعقة كبيرة زيت و لما يدبل نضيف فصين ثوم مفرى
[/font][/font][/color]
[color][font][font]
ثم نضيف اللحمة المفرومة حوالى ربع كيلو
[/font][/font][/color][color][font][font]
لما اللحمة يتغير لونها نضيف معلقة كبيرة صويا صوص باكت مرقة فورية ربع ملعقة صغيرة بهارات و بابريكا و رشة قرفة
[/font][/font][/color][color][font][font]
و نقلب جيداا و نضبط الملح والفلفل الاسود
[/font][/font][/color][color][font][font]
لما العصاج يستوى تماما نضيف ملعقة كبيرة كاتشب و دى بتفرق فى الطعم جداا جداا
[/font][/font][/color][color][font][font]
البشاميل بالخطوات المفصلة
نصف كوب دقيق
3 ملاعق كبيرة زبدة
2 معلقة زيت زيتون
نقلب الدقيق جيداا مع الزبدة و الزيت
[/font][/font][/color][color][font][font]
اول ما يبقى بالشكل دا يبقى جاهز اننا نضيف الحليب
[/font][/font][/color][color][font][font]
نضيف 4 كوب حليب و نقلب جيداااااا
[/font][/font][/color][color][font][font]
و لما يبدأ يتقل نضيف ملح و فلفل اسود و زعتر و ريحان مجفف
[/font][/font][/color][color][font][font]
و دا القوام المناسب للبشاميل
[/font][/font][/color][color][font][font]
نسلق المكرونة نضيف عليها العصاج و نقلب جيداا
[/font][/font][/color][color][font][font]
و نضيف شووية بشاميل و نقلب جيداا
[/font][/font][/color][color][font][font]
نجهز البايركس و نضع طبقة من البشاميل
[/font][/font][/color][color][font][font]
ثم المكرونة و عليها رشة موززارلا
[/font][/font][/color][color][font][font]
و باقى البشاميل و جبنة كمان فوق الوش و رشة زعتر و تدخل فرن ساخن على حرارة متوسطة
[/font][/font][/color][color][font][font]
هنا جاهزة للتقديم
[/font][/font][/color][color][font][font]
نتركها تبرد قليلا ثم تقطع و تقدم
[/font][/font][/color]