الشريف نت
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

الشريف نتدخول
الان يمكنك متابعة حالة السوق واضافة منتجك او خدمات شركتك من خلال السوق المصري

الحواوشي على طريقتي .. بالصور من مطبخي

power_settings_newقم بتسجيل الدخول للرد

16092013
الحواوشي على طريقتي .. بالصور من مطبخي


الحواوشي على طريقتي .. بالصور من مطبخي




الحواوشي على طريقتي .. بالصور من مطبخي 100_3962
[color][font]
  
ان شاء الله تعجبكم طريقتي في عمل الحواوشي هيه سهله الطريقه دي باعمل فيها عجين العيش و في طريقه تانيه ان شاء الله حانزلهالكم بعد كده بان العيش بيكون جاهز و الطريقتين حلوين

   

المكونات :
لحم مفروم ( به نسبه دهن كويسه ممكن خمس الوزن دهن )- بصل ( و ما تكتريش اوي على النص كيلو لحم حطي بصله كبيره )
ملح - فلفل - بهارات
مقادير العجين : 6 كوبايات دقيق ابيض - كوب دقيق اسمر ( اختياري بس بيخلي العيش ليه طعم احلي و كمان قيمته الغذائيه عاليه جدا )
معلقتين كبار خميره جافه - معلقه صغيره سكر - رشه ملح
الطريقه :
اول خطوه اخلطي المكونات الجافه للعجين ( الدقيق و السكر و الخميره و رشه الملح )

[/font][/color]
الحواوشي على طريقتي .. بالصور من مطبخي 100_3947
[color][font][font]

ثم اعجنيهم بماء دافئ
اتركي العجين مغطي بفوطه حتى يختمر

[/font][/font][/color]
الحواوشي على طريقتي .. بالصور من مطبخي 100_3948
[color][font][font]

في الوقت ده حضري خليط اللحم و ابشري البصله ناعم اوي و ضيفيها عليه و الملح و الفلفل و البهارات و لو تحبي سنه شطه خفيفه

[/font][/font][/color]
الحواوشي على طريقتي .. بالصور من مطبخي 100_3951
[color][font][font]

بعد ان يختمر العجين قسميه كرات  ( ال7 كوبايات دقيق يعملوا 6 كرات علشان 3 ارغفه كبار )

[/font][/font][/color]
الحواوشي على طريقتي .. بالصور من مطبخي 100_3952


الحواوشي على طريقتي .. بالصور من مطبخي 100_3953
[color][font][font]

اتركي الكرات دقائق بسيطه حتى ترتاح و يسهل فردها و رشي سطح الفرد دقيق و افرديها بالنشابه

[/font][/font][/color]
الحواوشي على طريقتي .. بالصور من مطبخي 100_3954
[color][font][font]

رشي الصينيه دقيق و انقلي طبقه الخبز عليه
ضعي اللحم المفروم و افرديه بايدك كويس ووزعيه زي الصوره

[/font][/font][/color]
الحواوشي على طريقتي .. بالصور من مطبخي 100_3955
[color][font][font]

ضعي طبقه اخري من الخبز و اغلقى الجوانب كويس اوي و اعملي ثقب من الاعلى بالسكين لخروج البخار

[/font][/font][/color]
الحواوشي على طريقتي .. بالصور من مطبخي 100_3956
[color][font][font]

الفرن لو بيشتغل عندك الشوايه مع البوتاجاز كويس لو لاء سويه من البوتاجاز 10 دقايق و افتحي الشوايه عليه 3 دقايق من فوق
تابعي السوا علشان ما يتحرقش من تحت و الفرن يكون حامي  و العيش على الرف الاوسط

[/font][/font][/color]
الحواوشي على طريقتي .. بالصور من مطبخي 100_3957
[color][font][font]

بياخد تقريبا 15 دقيقه
لما يخرج حطيه في اكياس او ورق و لفيه كويس ممكن كيسين من الاكياس  السميكه زي الصوره و ده علشان العيش يكون طري و يعرق معاكي زي ما بيقولوا و بعد 10 دقايق قطعيه

[/font][/font][/color]
الحواوشي على طريقتي .. بالصور من مطبخي 100_3958


الحواوشي على طريقتي .. بالصور من مطبخي 100_3959
[color][font][font]

و بالهنا و الشفا

[/font][/font][/color]
الحواوشي على طريقتي .. بالصور من مطبخي 100_3960


الحواوشي على طريقتي .. بالصور من مطبخي 100_3962


الحواوشي على طريقتي .. بالصور من مطبخي 100_3963

تعاليق

لا يوجد حالياً أي تعليق
power_settings_newقم بتسجيل الدخول للرد
remove_circleمواضيع مماثلة
privacy_tip صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى