الحواوشي على طريقتي .. بالصور من مطبخي
[color][font]
ان شاء الله تعجبكم طريقتي في عمل الحواوشي هيه سهله الطريقه دي باعمل فيها عجين العيش و في طريقه تانيه ان شاء الله حانزلهالكم بعد كده بان العيش بيكون جاهز و الطريقتين حلوين
المكونات :
لحم مفروم ( به نسبه دهن كويسه ممكن خمس الوزن دهن )- بصل ( و ما تكتريش اوي على النص كيلو لحم حطي بصله كبيره )
ملح - فلفل - بهارات
مقادير العجين : 6 كوبايات دقيق ابيض - كوب دقيق اسمر ( اختياري بس بيخلي العيش ليه طعم احلي و كمان قيمته الغذائيه عاليه جدا )
معلقتين كبار خميره جافه - معلقه صغيره سكر - رشه ملح
الطريقه :
اول خطوه اخلطي المكونات الجافه للعجين ( الدقيق و السكر و الخميره و رشه الملح )
[/font][/color][color][font][font]
ثم اعجنيهم بماء دافئ
اتركي العجين مغطي بفوطه حتى يختمر
[/font][/font][/color][color][font][font]
في الوقت ده حضري خليط اللحم و ابشري البصله ناعم اوي و ضيفيها عليه و الملح و الفلفل و البهارات و لو تحبي سنه شطه خفيفه
[/font][/font][/color][color][font][font]
بعد ان يختمر العجين قسميه كرات ( ال7 كوبايات دقيق يعملوا 6 كرات علشان 3 ارغفه كبار )
[/font][/font][/color]
[color][font][font]
اتركي الكرات دقائق بسيطه حتى ترتاح و يسهل فردها و رشي سطح الفرد دقيق و افرديها بالنشابه
[/font][/font][/color][color][font][font]
رشي الصينيه دقيق و انقلي طبقه الخبز عليه
ضعي اللحم المفروم و افرديه بايدك كويس ووزعيه زي الصوره
[/font][/font][/color][color][font][font]
ضعي طبقه اخري من الخبز و اغلقى الجوانب كويس اوي و اعملي ثقب من الاعلى بالسكين لخروج البخار
[/font][/font][/color][color][font][font]
الفرن لو بيشتغل عندك الشوايه مع البوتاجاز كويس لو لاء سويه من البوتاجاز 10 دقايق و افتحي الشوايه عليه 3 دقايق من فوق
تابعي السوا علشان ما يتحرقش من تحت و الفرن يكون حامي و العيش على الرف الاوسط
[/font][/font][/color][color][font][font]
بياخد تقريبا 15 دقيقه
لما يخرج حطيه في اكياس او ورق و لفيه كويس ممكن كيسين من الاكياس السميكه زي الصوره و ده علشان العيش يكون طري و يعرق معاكي زي ما بيقولوا و بعد 10 دقايق قطعيه
[/font][/font][/color]
[color][font][font]
و بالهنا و الشفا
[/font][/font][/color]