وصفه ملائمه للاعياد و الولائم
المكونات :
نحضر التسبيكه او التخديعه :
المكونات :
نحضر التسبيكه او التخديعه :
طبعا بصل مبشور نشوحه في معلقتين سمن لحد ما يصفر و بعدها معلقه ثوم و جنزبيل مفروم و لما تدبل نضيف عصير الطماطم المصفي و نضيف علبه صلصه كامله ( ده في حاله لو الطماطم كانت مش حمراء كفايه و نضيف ملح و فلفل اسود مطحون و نسيبها لحد ما تتسبك و تتقل خالص بحيث يكون شكلها كده
بعدها فرمت الخضره ( الكزبره و الشبت ) و ضفت معلقتين كبار ثوم مفروم
بعدها ضفت التسبيكه
و ضفت البهارات ( ملح - بابريكا - جنزبيل - بردقوش - قرفه - بهار مشكل - معلقه مطحون : حبهان - ورق لورا - نعناع - قرنفل ) بعدين غسلت الارز و صفيته كويس و ضفته للخلطه
دي كده خلطه المحشي المعتمده عندي
نخللي الخلطه على جنب و نروح نحضر حله المحشي
اولا حضرت الريش و شوحتها في شويه زيت زيتون
كده الريش اتشوحت و شويه الزيت اللي اتشوحت فيهم احتفظ بيهم زي ما همه
جبت الحله و رصيت طبقه ترنشات سميكه بصل و كام فص ثوم
بعدين رصيت طبقه بطاطس شرائح
بعدها رصيت الريش و صبيت عليها الزيت اللي شوحتها فيه و هوه قليل جدا مش كتير لكن بيحتوي على نكهه التشويح - و رشيت رشه ملح و فلفل و بهار عليهم
بعدها اخدت الخلطه اللي حضرتها اخدت منها جزء ضفت عليه لحمه مفرومه معصجه و حشيت الكوسا
بباقي الخلطه حشيت ورق العنب و رصيته فوق الكوسا و رصيت عليهم شرائح من الطماطم و كام فص ثوم
رشيت على الوش شويه زيت زيتون و 3 اكواب مرقه لحم عليها ملعقه صغيره ملح ليمون و تركت الحله حوالي نصف ساعه على نار عاليه و بعدين بعدها نص ساعه على نار هاديه جدا
و دي النتيجه